Suoraan sisältöön

Presidentti Niinistö avasi Linnan aarteet -näyttelyn Ateneumissa - Suomen tasavallan presidentti

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 11.4.2013

Presidentti Niinistö avasi Linnan aarteet -näyttelyn Ateneumissa

Copyright © Tasavallan presidentin kansliaCopyright © Tasavallan presidentin kanslia

”Taiteen merkitys inhimillisen olemassaolon rikastuttajana on kiistaton”, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi avatessaan Linnan aarteet -näyttelyn Ateneumissa torstaina 11. huhtikuuta 2013.

Ateneumissa on Presidentinlinnan peruskorjauksen aikana ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua Linnan taideaarteisiin näyttelyssä, joka on avoinna yleisölle 12. huhtikuuta – 1. syyskuuta välisenä aikana. Näyttelyn ytimenä ovat Linnan keisarillinen taidekokoelma sekä Ateneumin Presidentinlinnaan tallettamat teokset, joiden lisäksi mukana on runsaasti arvokasta esineistöä. Esillä on mm. Albert Edelfeltin, Werner Holmbergin, Ferdinand von Wrightin, Hjalmar Munsterhjelmin ja Akseli Gallen-Kallelan teoksia.

”Esillä olevat taideteokset kertovat mielenkiintoisia tarinoita maamme historiasta, sen sodista ja sankareista, merkkihenkilöistä ja kansallisen identiteetin muokkautumisesta. Näyttävissä maisemamaalauksissa juhlivat Suomen jylhä luonto sekä vuodenaikojen kauneus ja monimuotoisuus”, presidentti Niinistö sanoi.

”Meille Presidentinlinnan käyttäjille nyt nähtävillä olevat teokset ovat läheisiä. Ne kirvoittavat keskusteluja ulkomaisten ja kotimaisten vieraidemme kanssa, joille ne avaavat näkökulmia suomalaisuuteen, historiaamme ja luontoomme. Toivon, että teidän ja kaikkien näyttelyssä kävijöiden kohtaamiset näiden taideteosten kanssa ovat yhtä antoisia ja elämyksellisiä”, presidentti Niinistö sanoi.

Esillä ovat myös Presidentinlinnan kokoelmiin kuuluvat pronssiset rintaveistokset kaikista presidenteistä sekä muotokuvat heidän puolisoistaan. Näyttelyssä tuodaan esiin myös Presidentinlinnan rakennushistoriaa sekä sitä, miten monenlaisessa käytössä se on toiminut liki 200-vuotisen olemassaolonsa aikana.

Lisätietoa:

Copyright © Tasavallan presidentin kansliaPresidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio tutustuivat Linnan aarteet -näyttelyyn Ateneumin taidemuseon johtajan Maija Tanninen-Mattilan (vas.) ja Valtion taidemuseon ylijohtajan Risto Ruohosen (toinen vas.) opastamina. Näyttelyssä ovat esillä muun muassa presidenttien rintakuvat. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

 

Tulosta

Päivitetty 12.4.2013

© Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi