Suoraan sisältöön

Presidentti Niinistö palkitsi ansioituneita äitejä kunniamerkein - Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 13.5.2018

Presidentti Niinistö palkitsi ansioituneita äitejä kunniamerkein

Palkitut äidit ryhmäkuvassa presidentti Niinistön kanssa. Kuva: Samuli Miettinen
Palkitut äidit ryhmäkuvassa presidentti Niinistön kanssa. Kuva: MLL / Samuli Miettinen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui valtakunnalliseen äitienpäiväjuhlaan sunnuntaina 13. toukokuuta Helsingin Säätytalolla. Juhlassa luovutettiin tasavallan presidentin antamat kunniamerkit ansioituneille äideille. Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitali kultaristein annettiin 30 äidille tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana.

Palkittujen äitien joukossa on yksinhuoltajia, suurperheiden äitejä, sijais- ja tukivanhempina toimineita sekä erityislasten äitejä. Vanhin palkituista äideistä on syntynyt 1922 ja nuorin vuonna 1975. Äitejä yhdistävä piirre on, että he ovat vastoinkäymisistä huolimatta säilyttäneet positiivisen elämänasenteensa. 

Palkitut äidit asuvat eri puolilla Suomea ja edustavat ammatillisesti hyvin monenlaisia työuria. Joukossa on muun muassa terveysalan ammattilaisia, yrittäjiä, arkkitehtejä ja maatalon emäntiä. 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja sosiaali- ja terveysministeriön järjestämässä juhlassa kuultiin puheita ja musiikkiesityksiä. Juhlan jälkeen presidentti Niinistö osallistui kahvitilaisuuteen yhdessä palkittujen äitien kanssa.

Presidentti Niinistö kätteli kunniamerkin saaneet äidit juhlasalissa. Kättelyvuorossa Maiju Vuola, lastentarhanopettaja ja yhdeksän lapsen äiti Turusta. Kuva: Samuli Miettinen
Presidentti Niinistö kätteli kunniamerkin saaneet äidit juhlasalissa. Kättelyvuorossa Maiju Vuola, lastentarhanopettaja ja yhdeksän lapsen äiti Turusta. MLL / Samuli Miettinen
Tulosta

Päivitetty 14.5.2018

© Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi