Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Nuoret

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi

Nuorten asia on meidän asia

"Suomi ikääntyy ja tarvitsee nuoria tekijöitä. Samaan aikaan yli 30 000 suomalaista nuorta on kokonaan yhteiskunnan ulkopuolella." - Tasavallan presidentti virkaanastujaispuheessaanSyrjäytyminen ja toimettomuus on vakava ongelma niille suomalaisnuorille, joiden elämä on ajautunut raiteiltaan. Mutta se on ongelma myös koko yhteiskunnalle: meillä ei ole varaa hukata yhtä tulevaisuudentekijöiden ikäluokkaa.

Syrjäytyminen on ollut esillä tasavallan presidentti Sauli Niinistön puheissa ja toimissa virkaanastujaisista lähtien. Hän on esittänyt itselleen sen kysymyksen, jonka hän toivoo jokaisen suomalaisen esittävän itselleen.

”Mitä minä voin tehdä tässä asiassa?”

Syrjäytymisen ehkäiseminen vaatii monenlaisia toimia, mutta keskeistä siinä on aikuisen aito läsnäolo, kuunteleminen ja johdonmukaisuus. Sauli Niinistö toivoo saavansa tasavallan presidenttinä aikaan liikkeen, jonka ansiosta jokainen meistä voi vastata kysymykseen myöntävästi.

”Kyllä, kyllä minäkin olen jotain tehnyt.”

 

Presidentti Niinistö tutustui lukiolaisten turvakurssiin

Presidentti Niinistö tutustui lukiolaisten turvakurssiin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili lukiolaisten turvakurssilla Santahaminassa lauantaina 18. huhtikuuta. 240 pääkaupunkiseudun lukiolaista osallistuu kurssin varuskuntaviikonloppuun, jonka aikana nuoret pääsevät tutustumaan puolustusvoimien toimintaan sekä harjoittelemaan mm. ensiapua ja erätaitoja. Presidentti seurasi kurssilaisten teltanpystytystä sekä keskusteli kurssille osallistuvien nuorten ja kouluttajien kanssa.

Lue lisää »

 

Koululaiset kysyivät presidentin työstä

Koululaiset kysyivät presidentin työstä

Presidentin työ ja vapaa-aika sekä Suomen ja maailman asioiden hoitaminen kiinnostivat helsinkiläisiä neljäsluokkalaisia, jotka pääsivät esittämään kysymyksiä tasavallan presidentti Sauli Niinistölle Tamminiemen museossa järjestetyllä kyselytunnilla. ”Kaikki mitä politiikassa tehdään ja puuhaillaan, siinä on yksi selvä yhteinen sävel: yrittää löytää mahdollisimman hyvää tulevaisuutta Suomelle ja suomalaisille nuorille, eli teille."

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö tutustui nuorten työpajatoimintaan ja työllistämiseen

Camilla Tarvainen opetti presidentille Omnian tekstiili- ja kädentaidon työpajassa kankaanpainantaa.

”Täällä on hyvä henki ja selvästi positiivista tulevaisuuden näkemystä nuorilla. Se on kaikkein tärkein asia”, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi nuorten työpajalla Espoon Soukassa torstaina 5. helmikuuta. Presidentti Niinistö tutustui Espoon koulutuskuntayhtymän Omnian työpajan toimintaan yhdessä työministeri Lauri Ihalaisen kanssa.

Lue lisää »

 

Presidenttipari haastaa antamaan lapselle lukuaikaa

Lukuinto-ohjelmaan osallistuva Saana Haglund luki mielikirjaansa presidentille Mäntyniemessä joulukuussa 2014. Lukuinto-ohjelma on mukana Kirjan vuosi -hankkeessa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii Kirjan vuosi -teemavuoden suojelijana ja haastaa puolisonsa Jenni Haukion kanssa suomalaiset antamaan lapsille lukuaikaa: ”Kirjat ja lukeminen ovat sivistyksemme ydinaluetta. Monet lapsista ja nuorista lukevat paljon, mutta yhä enemmän on myös heitä, jotka eivät lue koskaan tai vain hyvin harvoin. Siksi haastammekin kaikki suomalaiset antamaan lapselle lukuaikaa, kannustamaan häntä kirjojen äärelle."

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö tapasi SAKKI ry:n edustajia

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:n edustajia perjantaina 23. lokakuuta Mäntyniemessä. Presidentti ja opiskelijat keskustelivat ammatillisen koulutuksen yhteiskunnallisesta asemasta. Ammatillisen koulutuksen suosio on kasvanut.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö tapasi Nuoret Neuvonantajat

Nuoret Neuvonantajat.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Nuoret Neuvonantajat -ryhmän perjantaina 3. lokakuuta 2014. Ryhmän tehtävänä on tukea lapsiasiavaltuutettua hänen työssään. Tapaamisessa oli mukana myös lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Eri puolilta Suomea kotoisin olevat Nuoret Neuvonantajat keskustelivat presidentti Niinistön kanssa muun muassa nuorisotyöttömyydestä, koulukiusaamisesta ja eriarvoistumisesta.

Lue lisää »

 

Tasavallan presidentti Kai Pahlman -jalkapalloturnauksen loppuottelussa

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Sauli Niinistö potkaisi aloituspotkun ja jakoi mitalit Kai Pahlman -turnauksen finaalissa 27. heinäkuuta 2014 Veritas Stadionilla Turussa. Helteisessä säässä pelatussa finaalissa kohtasivat Helsingin jalkapalloklubi ja Tampereen Pallo-Veikot. Varsinainen peliaika päättyi tasan 1-1 ja ratkaisu venyi jatkoajan toisen puoliskon viimeisille minuuteille, jolloin TPV onnistui jälleen maalinteossa.

Lue lisää »

 

Presidenttipari vieraili palokuntanuorten suurleirillä Porissa

Kuva: Sebastian Helenius

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili puolisonsa Jenni Haukion kanssa kansainvälisellä palokuntanuorten Viksu 2014 -suurleirillä Porissa tiistaina 1. heinäkuuta. Presidenttipari tutustui leirialueeseen sekä tapasi leiriläisiä ja seurasi palokuntakoulutusta. Leirille osallistuu noin 3 000 palokuntanuorta. Kansainvälisiä vieraita on mm. Bulgariasta, Espanjasta, Saksasta, Sveitsistä, Ruotsista ja Venäjältä.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö ​Joensuussa

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Joensuussa tiistaina 25. helmikuuta. Vierailun aluksi presidentti Niinistö tapasi Joensuun kaupungin edustajia ja kuuli alueen ajankohtaisista asioista. Kaupungintalon jälkeen presidentti Niinistö vieraili Lyseon peruskoululla, jossa yläkoulun oppilaat pääsivät esittämään kysymyksiä presidentille. Oppilaat kysyivät mm. vaikutusvallasta, tavoitteista, vapaa-ajasta ja nuoruudesta sekä koulujen rahoituksesta.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö jakoi kunniakirjat ko​ulujen videokilpailussa

Kuva: Kari Kuukka

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili lauantaina 25. tammikuuta opetusalan valtakunnallisilla Educa-messuilla. Presidentti Niinistö jakoi tilaisuudessa kunniakirjat ”Ihan tavallisia asioita koulussa”-videokampanjassa pärjänneille oppilaille ja opettajille. Koulut ja oppilasryhmät saivat osallistua kampanjaan lähettämällä oman videon, joista kymmenen parasta palkittiin messuilla.

Lue lisää »

 

Partiolaiset toivat adventtikalenterin Mäntyniemeen

Kuva: Aapo Rainio

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio vastaanottivat partiolaisten adventtikalenterin tiistaina 5. marraskuuta Mäntyniemessä. Kalenterin luovuttivat partionuoret Lauri Koistinen ja Milla Kajala.Partiolaiset kertoivat, että partion jäsenmäärä on noususuunnassa. Partion nykykuulumisten lisäksi presidenttipari ja partiolaiset keskustelivat omista partiomuistoista.

Lue lisää »

 

Kouluruoka, opiskelu ja kesätyöt - itähelsinkiläiset nuoret kysyivät presidentti Niinistöltä

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

"Mitkä asiat vaivasivat teitä itseänne, kun olitte nuori?" Niin kuului ensimmäinen kysymys tasavallan presidentille nuorten toimintakeskus Luupissa keskiviikkoiltana. Itä-Helsingin Kontulaan kokoontui 2. lokakuuta noin 300 nuorta kysymään ja keskustelemaan presidentin kanssa. Alkulämmittelyistä vastasi Hassan Maikal, joka ensin toivotti sekä nuoret että presidentin tervetulleiksi ja räppäsi sitten oman kappaleensa.

Lue lisää »

 

Ajankohtaista nuorista  

2.2.2015
Presidentti Niinistö ja työministeri Ihalainen tutustuvat nuorten työpajatoimintaan Espoossa
11.12.2014
Lukuintoa Mäntyniemessä
6.9.2013
Presidentti Niinistö Meri-Lapissa: Suomalainen työ meidät on aina nostanut
9.7.2013
Euroopan talous ja nuorten työllisyys esillä Ranskan-vierailulla
7.6.2013
Presidentti Niinistö tapasi salapoliiseja Mäntyniemessä
24.5.2013
Presidentti Niinistö avasi valmistuvien taiteilijoiden näyttelyn
21.5.2013
Presidentti Niinistö tutustui Aalto-yliopistolla tulevaisuuden yrityksiin
17.5.2013
Presidentti Niinistö tapasi SOS-Lapsikylän edustajia
16.5.2013
Nuorten arjesta kertova Hilton! -elokuva puhutti
29.1.2013
Presidentti Niinistö ja työministeri Ihalainen haastoivat työnantajat tarjoamaan nuorille töitä
27.11.2012
Presidentti Niinistö Nuorten hyväksi -kampanjan avauksessa
13.11.2012
Työ lasten ja nuorten hyväksi sai vuoden 2012 Demokratiapalkinnon
18.10.2012
Kaksi puhetta nuorten syrjäytymisestä ja työttömyydestä
16.10.2012
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe Väinö Tannerin Säätiön ja Tanner-Akatemian Tanner-luennolla ”Kadonneen nuoren metsästys” Säätytalolla 16.10.2012
16.10.2012
Kuningatar Silvia Mäntyniemessä
15.10.2012
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe Lasten ja nuorten hyvinvoinnin haasteet suomalaisesta ja ruotsalaisesta näkökulmasta –seminaarissa 15.10.2012
20.9.2012
Presidentti Niinistö vieraili Pohjois-Savossa
7.9.2012
Presidentti Niinistö nuorten syrjäytymisestä: Tässä asiassa me kaikki olemme tekijöitä
7.9.2012
Presidentti Niinistö Jakomäessä: Miten teemme nuorten arjesta parempaa
24.8.2012
Presidentin nuorten syrjäytymistä pohtiva ryhmä kokoontui jälleen

Tavallisia.fi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön käynnistämä kampanja Ihan tavallisia asioita kokoaa arkikeinoja, joilla aikuiset voivat tehdä lasten ja nuorten arjesta turvallisempaa. www.tavallisia.fi

Ihan tavallisia asioita - www.tavallisia.fi

Nuoret teemasivukuva

Tasavallan presidentti ja hänen puolisonsa suojelevat työtä lasten ja nuorten hyväksi:

Anna mulle aikaa!

#kutsumua-kampanja

Lasten Päivän Säätiö

Lastentautien tutkimussäätiö 50 vuotta

Mannerheimin lastensuojeluliitto

Nuorten hyväksi -kampanja

NUORI2013

Pelastakaa Lapset -konserttikiertue

Seurasaaren joulupolku

Suomen Partiolaiset

Suomen Unicef

Valtakunnallinen koulurauhavuosi 2013-2014

WAU ry

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi